Walking Hiking

De wilde Atlantische Way South West On Tour

Vandaag de dag zien we beginnen onze nieuwe tour de wilde Atlantische Way South West.
We kwamen aan bij de luchthaven van Dublin om 10 uur om te worden begroet met 10 lachende gezichten, weet niet of ze blij om me te zien of uit de luchthaven en de wijde open landschap te krijgen waren.
Onze bestemming was de historische stad van Cobh in County Cork. Onderweg stopten we uit voor een bezoek aan Cashel Town en de beroemde Rock of Cashel

Eenmaal aangekomen in Cobh en vestigden zich in erg mooi hotel en kreeg een aantal lichte versnaperingen begonnen we op een korte wandeling naar een aantal van de historische bezienswaardigheden en monumenten te bezoeken. Een van de meest bekende is die van Annie Moore, die de eerste immigrant naar de Verenigde Staten van Amerika was door middel van Ellis Island door te geven op 1 januari 1887.

imageEen deel van onze groep op het standbeeld van Annie Moore met haar twee broers.

Dag 2:
Een 07:00 ontbijt start vandaag en ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik was niet de meest populaire erwt in de peul, toen ik aangekondigd dat het afgelopen nacht, maar kwamen allemaal snel en vrolijk, of zo vrolijk als één kan zijn op dat moment van de dag.
De reden voor onze vroege start was dat we hadden een 08.15 afspraak met Dr. Michael Martin om ons te begeleiden op zijn beroemde Titanic Trail rond een deel van Cobh. Dit was een Frantastic tour die ons een diepgaande kennis gaf in de geschiedenis van het gebied.
Onze volgende avontuur nam ons mee van Cobh en op naar onze eerste natuurwandeling in Tracton Wood. Het bos was overspoeld met wilde knoflook, blauw toeters en fox handschoenen die over te barsten in bloei waren.
In de middag reden we een deel van de wilde Atlantische weg naar de Sheeps Head schiereiland, afwerking onze dag in het schilderachtige dorpje Kilcrohane luisteren naar traditionele Ierse muziek in Eileen’s Bar, een perfecte afsluiting van een perfecte dag.

image
Dr. Michael Martin onderhoudend onze groep in Cobh

Dag 3,
Een luie ochtend vandaag met een ontspannen ontbijt begint om 8 uur en we vertrokken ons guesthouse in Kilcrohane om 09.30 uur voor een korte rit naar de top van de Sheepshead schiereiland.
Onze wandeling nam ons mee naar de Light House, die het einde van de Sheepshead schiereiland en de zuidpunt van Bantry Bay markeert. De uitzichten waren increadable in alle richtingen, de zeeën waren camb en de wind nog steeds.
Wilde bloemen waren weer in overvloed en onze scherpe groep bewonderd planten wilt, wilde sleutelbloem, Tormentil, St. Patrick’s Kool, veel klokjes, Louseworth en mijn eerste butterwort van het jaar werd gespot door een van de groep.
In de middag gingen we naar Bantry stad te verkennen, doe een beetje window shopping en trakteer onszelf op een kopje koffie en een aantal prachtige zelfgemaakte scones.
Onze dag geëindigd op de Beara Peninsuls in het dorp Allihies

image
Wild Sleutelbloem

Join our Mailing List for latest tours and promotions.