Walking Hiking

Reisinformatie

Paspoort en Visa

Britse paspoorthouders geen paspoort nodig hebben om Ierland te komen, hoewel één of andere vorm van identificatie is aan te raden. Alle andere reizigers zullen een paspoort nodig. Als u een niet-Europees of Amerikaans staatsburger kan je een visum nodig ook. Zorg ervoor dat u dit met uw dichtstbijzijnde Ierse ambassade voor het boeken van een tour.

Reizen naar Ierland met het vliegtuig

ShannonCorkKerryBelfast City Airport en Belfast Airport zijn de belangrijkste luchthavens in Ierland. Kleinere luchthavens zijn KnockWaterfordSligo en Galway.

Belangrijkste nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland is Aer Lingus. Maar Ryan Air en Aer Arann Ook dragen de Ierse vlag. Vaak bieden ze actietarieven, dus het is de moeite waard een oogje op hun websites om een ​​goede deal te krijgen aan uw behoeften.

Dublin Airport ligt 8 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Bussen en taxi’s verbinden de luchthaven met het centrum van de stad. Reistijd vanaf het vliegveld naar de stad met de taxi is ongeveer twintig minuten. Met de bus duurt het voordat u tussen een half uur tot meer dan een uur, afhankelijk van waar je moet zijn in het centrum en aan het verkeer.

Shannon Airport ligt 26 km ten westen van Limerick City. De reistijd is ongeveer. 25 minuten per taxi. Het openbaar vervoer is beschikbaar voor het centrum van de stad en een dagelijks express busdienst rijdt tussen Limerick en Shannon en tussen Galway en Shannon.

Cork Airport ligt 8 kilometer ten zuidwesten van de stad. De reistijd is ongeveer. 15 minuten per taxi Er is een busdienst van de luchthaven naar het centrum van de stad.

Kerry Airport ligt 19 km afstand van zowel Killarney en Tralee. Taxi service is beschikbaar om deze beide steden en het nabijgelegen station.

Als u een bezoek Noord-Ierland Belfast Airport of Belfast City Airport zou makkelijkst om te reizen te zijn. Het zou zeker de reis naar uw eerste accommodatie te korten.

Houd er rekening mee dat: Wij adviseren u altijd op welke luchthaven te vliegen bij. Gelieve hiermee rekening te houden bij het boeken van uw vluchten want het maakt de reis naar uw eerste accommodatie veel gemakkelijker en, heel vaak, goedkoper.

Reizen naar Ierland per veerboot

StenalineA FerriesP&O Ferries en Direct Ferries alle werken regelmatig afvaarten naar Ierland.

Ferries gaan van verschillende Britse havens zoals Holyhead, Fishguard, Fleetwood, Stranraer en van Le Harve en Cherbourg in Frankrijk naar Dublin Port, Dun Laoghaire, Rosslare en Cork.

Als u wilt uw eigen auto te brengen u uw registratie motor boek, een groene kaart of verzekeringsbewijs en een rijbewijs nodig. Merk op dat uw auto niet mag worden aangedreven door een woonplaats in Ierland, behalve door een garage de hand.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Ierland groeit elke dag en daarom voortdurend beter.

De twee belangrijkste providers zijn Bus Eireann and Irish Rail. Binnen de hoofdstad Dublin Bus zorgt voor het transport. Helaas is er geen website die een verbinding tussen de bussen en treinen biedt.

Noord-Ierland biedt wel zodanig een website. Het geeft je de exacte tijden en locaties voor uw reis.