Walking Hiking

Brandon – County Kerry – Walking Short Break

Walking Short Break – Brandon, County Kerry

Brandon is de tweede hoogste berg in Ierland, oplopend tot 925 mtrs./2775 ft., Die is gelegen aan de noordelijke rand van het Dingle Peninsula, door vele wandelaars als een van de mooiste berg in Ierland beschouwd. De berg is opgebouwd uit een fantastische inrichting van corrie meren, spectaculaire kliffen, een glaciated landschap van rotsachtige platen en een uitstekende wilde natuur.

Volgens de legende, St. Brendan de navigator woonden op of in de buurt van de top, zodat de berg meest waarschijnlijk is naar hem vernoemd. De overblijfselen van een verwoeste zesde eeuw cel in de buurt van de top suggereren dat dit inderdaad waar kan zijn.

 

Tour Pricing & Dates

3 Day Tour €225 per person sharing
Friday to Sunday
Single Supplement +€70
Tour Dates 2017 Friday, 29th September to Sunday, 1st October
Tour Grade Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Dublin to Cloghane
Vertrek Dublin om 12 uur voor Cloghane; De rijtijd bedraagt ​​ongeveer 4 uur, afhankelijk van het verkeersweer etc. Cloghane ligt aan de noordkant van het schiereiland Dingle, met uitzicht op prachtige Brandon Bay. Dit is een Gaeltacht regio, waar de Ierse taal wordt gesproken door bijna iedereen, rijk aan muziek en dans. Cloghane heeft een Beatha Environmental Quality Award ontvangen, die aantoont dat dit gebied een uitstekende omgeving heeft en dat op een duurzame manier wordt beheerd.
Day 2 / Brandon Mountain
Onze wandeling brengt ons direct vanuit onze accommodatie, brengt ons langs een smalle landweg naar Faha Grotto. Vanaf hier beginnen u met een prachtig uitzicht op Brandon Bay en het omliggende platteland te openen. Dit is ook een plek om te zitten en rustig te rusten om de rustige sfeer rondom de grot te absorberen. Onze route gaat door langs de flank van de berghellingen om een ​​grote glaciervallei te bereiken. Een vallei die bestaat uit torenhoge kliffen, reuze platen van rotsen en keien. De valleivloer bestaat uit een reeks kleine punchbowl corrie meren, één voorzichtig in de volgende. Een korte scramble brengt ons naar de Col aan de kant van Brandon, gevolgd door een korte makkelijke wandeling naar de top. Als de dag helder is, zullen onze beloningen van prachtige uitzichten in alle richtingen van het hoogste punt op het schiereiland van Dingle het lijden dat u uit de klim kan hebben, vergemakkelijken. Onze afkomst brengt ons mee door Piaras Mór om de Dingle Way te sluiten, die ons recht heeft om te verbinden met een oude moerasweg en naar Teer, waar we worden opgehaald en teruggebracht naar onze accommodatie. Afstand: 17 km, ascent: 595 m / 1789 ft
Day 3 / Dingle Way & Brandon Way
Na een stevig ontbijt pakken we onze bezittingen en maken u klaar voor huis. Maar voordat we vertrekken doen we een ontspannende en therapeutische wandeling langs een deel van het langste strand van Ierland, Brandon Bay, dat begint in Cloghane en loopt door Fermoyle, Castlegregory en in het schiereiland Maharees. Afstand: 10 km / 6 km, klimmen: helemaal niet

Included

  • 2 overnachtingen bed and breakfast
  • Alle transporten omvatten: ophalen en retourneren vanuit Dublin of langs de weg
  • Alle vervoer van en naar wandelingen

Not Included

  • Lunchpakket
  • Avondmaaltijden

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.