Walking Hiking

Connemara, The Burren en de Aran Islands Walking Tour – 8 Dagen

Guided Walking Tour – Connemara, The Burren en de Aran-eilanden

Footfalls Walking Holidays brengt u naar het prachtige westen van Ierland voor dit unieke-double op basis wandelvakantie, te beginnen in het graafschap Galway in het hart van de Connemara Mountains en eindigt in The Burren in County Clare.

Deze tour toont een Ierland van oude, rijk aan cultuur, traditie en werelden weg van de drukte van de stad. Connemara, ‘een wilde en mooie plek’ is de startplaats voor onze acht-dag wandelen rondleiding. De naam Connemara is Iers voor ‘Inlets van de Zee’ en is onderdeel van de wereldberoemde wilde Atlantische Way. De lokale landschap omvat niet alleen een prachtige kustlijn, maar ook meren, bergen, witte huisjes, wollige Highland schapen, snelstromende beekjes en vele stenen muren!

Het tweede deel van onze tour duurt om de Burren in County Clare. De Burren, met zijn unieke en magische landschap van de blootgestelde en gebarsten kalksteen korst, wordt verondersteld te zijn geïnspireerd J.R.R. Tolkien (auteur van The Hobbit en Lord of the Rings). De rotsformatie is uitzonderlijk en zorgt voor een unieke binnenklimaat resulteert in een micro-ecosysteem van zeldzame planten, waarvan sommige alleen gevonden in Alpine of mediterrane gebieden.

We hebben ook een bezoek Inishmore, het grootste van de Aran-eilanden, dat ligt direct aan de rand van Europa en heeft de hoogste dichtheid van archeologische en culturele artefacten in Ierland. U zult zeker de geesten van de Kelten en de vroeg-christelijke kolonisten voelen terwijl u geniet van het leven in een langzamer tempo, ideaal voor een wandelvakantie in Ierland.

 

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour €1,125 per person sharing
Saturday to Saturday
Single Supplement +€245
Tour Dates 2019

 

Tour Dates 2020

 

Saturday, 8th June to Saturday 15th June 2019
Saturday, 27th July to Saturday 3rd August 2019
 

TBC

 

Tour Grad Easy to Moderate
Accommodation Family Operated Guesthouse & Hotel
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Dublin to Connemara
U kunt bij de luchthaven van Dublin om 9 uur of de luchthaven van Shannon om 13 uur opgehaald worden, waarna we naar het noorden naar Connemara rijden om onze wandeltocht te starten.
Day 2 / Diamond Hill & Kylemore Abbey
Onze eerste begeleide wandeling is door het Nationaal Park Connemara, een beschermde 3.000 hectare bergen, moeras en bos. De reis begint vanaf het prachtige bezoekerscentrum. Na een bezoek aan het centrum lopen we Diamond Hill, het onbetwiste hoogtepunt van het Park. Vanuit de heuvel hebben we een uniek uitzicht op de Abdij van Kylemore met het ontzagwekkende landschap van Connemara als achtergrond. In de namiddag bezoeken we de hoog gefotografeerde abdij, de Victoriaanse ommuurde tuinen en de neo-gotische kerk. Het landgoed heeft een ongelooflijk betoverende geschiedenis die altijd betoverend is om te ontdekken tijdens het verkennen van de romantische architectuur. Afstand: 10 km. Ascent 200 m / 600 ft.
Day 3 / Killary Fjord & Lough Fee
Onze wandeling volgt vandaag een oude moerasweg langs Lough Fee. Turf wordt nog steeds gesneden met behulp van traditionele technieken langs de moeras en we zullen de verschillende stadia van het proces zien. We zullen ook doorgaan met stenen overblijfselen van nederzettingen die tijdens de Grote Hongersnood verlaten zijn. In de middag lopen we een gedeelte van de prachtige en spookachtige oude hongersnoodweg langs Killary Harbour. De haven is het enige ierland van Ierland, dat 20 km binnenland tussen de Mweelrea-bergen en Twelve Bens bergketens uitstrekt. Vanuit onze weg zien we verlaten aardappelvogels en penny-muren strekken de gletsjerige fjordmuren uit. Het gebied bevat enkele van Ierland's meest ontzagwekkende en dramatische landschappen. Afstand: 15 km / 9 km, aflopend: 80 m / 240 ft.
Day 4 / St. Patrick's Church & The Western Way
De wandeling van vandaag begint in Maam, een vallei beroemd door het maken van "The Quiet Man" met de hoofdrol Maureen O 'Hara en John Wayne. Onze reis brengt ons naar de bergen op een van Ierland's bedevaartroutes, via de Maumeenpas en de St. Patrick's Kerk, gelegen in het hart van het Maumturkgebergte. In de nabije omgeving zullen we een heilige bron bezoeken, gemarkeerd voor St. Patrick en het christendom. De bron wordt geacht genezende krachten te hebben en werd door de Druïden en Kelten bezocht om kracht en genezing te bevorderen. Het is hun geloof in een intrinsieke kracht in het water, waardoor mensen de Heilige Wells tot op deze dag blijven bezoeken. Ons pad windt dan de Inagh Valley af met een prachtig uitzicht over de Roundstone Bog en het omliggende platteland. Afstand: 15 km, Ascent 340 m / 1020 ft.
Day 5 / The Burren & the Cliffs of Moher
We verlaten Connemara voor de Burren in Co. Clare, met de kustweg langs Galway Bay en afstappen in het Gaelische kustdorpje Spiddal 'An Spidéal'. Onze volgende halte is de beroemde Cliffs of Moher, waarvan het rotsachtige gezicht rechtstreeks uit de zee stijgt tot 200 m. De Cliffs zijn een van de meest populaire toeristische attracties van Ierland, en wanneer u de Cliffs ziet, begrijpt u waarom. Een wandeling langs de kliffen biedt uitzicht op de Aran Islands, Galway Bay, The Twelve Bens en het Maumturk Mountains. Na ons bezoek aan de kliffen gaan we naar onze laatste accommodatie, net buiten het levendige stadje Lisdoonvarna.
Day 6 / Inishmore - "a stress-free experience"
We beginnen onze ochtend met een 1-uurse ferry van het prachtige dorp Doolin naar Kilronan op Inishmore, de grootste van de Aran-eilanden. Inis Mór is een land dat door de mythe, de legende en de oude cultuur is geteisterd en is de thuisbasis van de hoogfotografische oude forten Duchathair en Dun Aengus. We lopen 'op de rand van Europa' om het Zwarte Fort (Dun Duchathair) te zien die zich op de pure kustkliffen bevindt. De kalksteenpaden zijn de thuisbasis van wilde bloemen, vogelleven en patchworkvelden voor ons ambitieplezier, omdat we smalle landweg- en wegenwegen lopen die duizenden jaren terugkomen. Afstand: 12 km, Ascent: 70 m / 210 ft.
Day 7 / Black Head
De wandeling van onze laatste dag leidt ons over het kalksteenlandschap van Black Head in de Burren. Vanaf het dorp Fanore volgt onze wandeling een oude groene weg rond de schouder van Black Head door dit surrealistische "maanlandschap" en voorzichtig op Gleninagh Mountain voor een prachtig uitzicht. Onze loop terug loopt ons om een ​​andere oude groene weg naar de Burren Way en terug naar Fanore. Als u geïnteresseerd bent in geologie, flora, archeologie of wild, zal deze dag niet teleurstellen, omdat u onderdompeld bent in de unieke, ontvouwende lagen kalksteen. Afstand: 12,5 km, Ascent 310 m / 930 ft.
Day 8 / Depart
Vertrek naar Shannon Airport, arriveert om 11 uur en de luchthaven van Dublin om 15 uur.

Included

  • Alle accommodaties zijn Failte Ierland goedgekeurd en alle kamers hebben een eigen badkamer / eigen badkamer.
  • Alle maaltijden omvatten: 7 ontbijt, 5 avondmaaltijden en 6 lunches.
  • Alle transporten omvatten: Pick-up op Shannon Airport en Terug naar Shannon Airport aan het einde van uw tour.
  • Alle transporten naar en van wandelingen en avonden uit.
  • Veerboot naar Inishmore

Not Included

  • Toegangskosten naar Kylemore Abbey en Walled Gardens
  • Twee avondmaaltijden.

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.