Walking Hiking

Cork & Kerry – Begeleide wandeltocht – 8 dagen

Begeleide wandeltocht – Cork and Kerry – Beara Peninsula, The Ring of Kerry en Dingle

Bij aankomst op de luchthaven van Dublin neemt Footfalls Walking Holidays u op een acht-daags begeleid wandelen avontuur in Counties Cork en Kerry op een deel van de beroemde Wild Atlantic Way.

Deze wandeltocht begint op het prachtige, afgelegen en nogal onontdekte Beara Peninsula. Het volgende gedeelte van de tour brengt u over Healy Pass, een kronkelende bergweg tussen Adrigole in County Cork en Lauragh in County Kerry, tot de beroemde stad van Killarney. Het laatste deel van de tour brengt u naar het Dingle Peninsula, bekend om zijn prachtige schoonheid, oud erfgoed, ongelooflijke keuken en toewijding aan de traditie.

De Cork and Kerry Guided Tour toont het beste van Ierland’s diepe smaragdgroene landschap en bergketens, ruige kliffen, uitgebreide zandkusten, afgelegen huisjes, wolle laaglandschapen en oude archeologie verspreid tussen de heuvels. U zult de sfeer van pittoreske dorpen ervaren, in gesprek komen met de zangliedjes van de regio’s en tik je tenen aan de geliefde traditionele muziek terwijl u de cultuur van het zuidwesten van Ierland zoekt.

 

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour €940 per person sharing
Saturday to Saturday
Single Supplement +€175
Tour Dates 2017

 

 

 

 

Tour Dates 2018

 

Saturday 27th May to Saturday 3rd June 2017 (This Tour Is Now Full)
Saturday 1st July to Saturday 8th July 2017 (This Tour Is Now Full)
Saturday 12th August to Saturday 19th August 2017 (This Tour Is Now Full)
Saturday 16th September to Saturday 23rd September 2017 (This Tour Is Now Full)
Sunday 15th October to Sunday 22nd October 2017

Saturday 26th May to Saturday 2nd June 2018
Saturday 30th June to Saturday 7th July 2018
Saturday 11th August to Saturday 18th August 2018
Saturday 15th September to Saturday 22nd September 2018
Saturday 6th October to Saturday 13th October 2018
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Family Operated Guesthouses
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Dublin to the Beara Peninsula
U wordt bij de lughawe van Dublin verzameld om 10 uur in de rondleiding van de voetgangers. Op weg naar het Beara-schiereiland in Cork, zullen we stoppen met de beroemde Rock of Cashel, en we zullen ongeveer een uur de ruïnes en de schilderachtige stad Cashel verkennen.
Day 2 / Dursey Island
Uw eerste daglopen begint op Dursey Island, een klein afgelegen eiland dat wordt gediend door Ierland's enige werkende kabelbaan. De kabelauto draagt ​​zes passagiers of een koe tegelijk. Koeien hebben voorrang boven mensen hier dus wees niet boos als je je beurt moet wachten! Dursey Island is een wild-vogel- en walvisreservaat en is een prachtige oase van rust en daarom een ​​perfecte start voor uw vakantie. Afstand: 10,5 km, Ascent: 260 m / 750 ft.
Day 3 / Beara Island & the Beara Way
We nemen een korte ferry naar Beara Island. Dit is een betoverde plek, dik met oude mythe met zijn vele stenen cirkels en stenen. Dit eiland is ook een toevluchtsoord voor het wild. Onze wandeling volgt de Beara Way langs rustige landspaden die prachtig uitzicht bieden in alle richtingen die moeten worden gezien als geloofd. Afstand: 12 km, ascent: 240 m / 720 ft.
Day 4 / Muckross House & Gardens
Vandaag vertrekken we het Beara Schiereiland en County Cork, reizen over Healy's Pass naar de beroemde greenery en sing-song stemmen van County Kerry. In de vroege middag bezoeken we Muckross House, tuinen en boerenbedrijven, gelegen in het prachtige landschap van het Killarney National Park. De rest van de middag is vrijgelaten voor u om de stad Killarney, onze basis voor de komende twee dagen, te verkennen.
Day 5 / Gap of Dunloe
De wandeling van vandaag begint bij het beroemde Kate Carney's Cottage en brengt ons naar de Black Valley. De vallei is een gletsjerreliek, waarvan de gletsjers zich terugdringen in ongelooflijke rotsformaties, een wilde en ruige glen, steengroeven, kleine watervallen en schoonheid die onbeschrijfelijk is. We zullen deelnemen aan de beroemde Kerry Way wandelpad, die ons door Derrynahierka Oak Forest brengt, afwerking op de brug van Galway op de Ring of Kerry. Afstand: 15 km, Ascent: 280 m / 800 ft.
Day 6 / Dingle Peninsula
Vanuit Killarney verhuizen we naar het meest westerse punt in Ierland, het schiereiland Dingle. Het schiereiland is rijk aan archeologische overblijfselen, groene en blauwe kustlandschappen, muziek en 'craic'. We gaan door middel van traditionele methoden van turfknipsel met behulp van de slea (spade) in de lage moer als we naar beneden werken om langs Inch Beach te lopen. Een majestueus strand dat gebruikt werd bij het maken van de 1970-film "Ryan's Daughter". Afstand: 8 km / 5 mijl.
Day 7 / The Dingle Way & Brandon Point
Onze wandeling begint net buiten het dorp Cloghane op de Dingle Way en leidt ons door een gebied waar gras op de oude traditionele manier nog wordt geoogst. We zullen een oude moerasweg volgen naar een gebied bekend als Sás Creek (Sauce Creek), een spectaculaire hoefijzervormige baai die omringd wordt door 300 m zee kliffen. Onze wandelpad gaat door naar Brandon Point, door een aantal prehistorische bijenkorfhutten en nederzettingen te gaan om onze dag in Brandon Village af te maken. Afstand: 10,5 km / 10,5 km, stijging: 516 m / 1500 ft.
Day 8 / Depart
Na een stevig Iers ontbijt vertrekken we vroeg naar Dublin Airport om 15.00 uur tot 16.00 uur te komen.

Included

  • Alle accommodaties zijn goedgekeurd en alle kamers hebben een eigen badkamer
  • Maaltijden omvatten: 7 ontbijt en 6 lunchpakketten
  • Pick-up in Dublin Airport en ga terug naar Dublin Airport aan het einde van uw tour
  • Alle transporten naar en van wandelingen en avonden uit
  • Kabelbaan naar Dursey Island en Ferry naar en van Beara Island

Not Included

  • Avondmaaltijden
  • Toegangskosten voor Muckross House and Farm

Testimonials