Walking Hiking

Donegal – Wandelen Short Break

Wandelen Short Break – Donegal

Donegal, Dún na nGall, Gaelic voor fort van de buitenlanders, de meeste kans kreeg zijn naam van de invasie van de Denen in de 850S.
De provincie is een van de grootste provincies in Ierland om de oorspronkelijke Ierse taal hebben behouden, met meer dan 30.000 nog aan het woord Gaelic in hun dagelijks leven. Het platteland is gevormd voor de wandel liefhebber en het tempo van het leven is iets langzamer dan je nergens anders vindt in het land.

Bijna overal in Donegal vind je nog steeds kleine traditionele familiehotel pubs waar de sfeer is vriendelijk en relaxed en waar de traditionele muziek is in overvloed, om over een pint van uw favoriete drankje te genieten.
 

Tour Pricing & Dates

4 Day Short Break €245 per person sharing
Single Supplement +€105
Tour Dates 2017 Friday, 7th to Monday, 10th April
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Dublin to Donegal Town
Onze route ziet dat we de oostkust om 12.00 uur voor Donegal verlaten. We stoppen vele malen op route om een ​​aantal steden te verkennen die we doorgeven, eten hebben enz. De rijtijd van Dublin naar Donegal Town is ongeveer 3 uur 45 minuten, afhankelijk van de verkeers- en wegomstandigheden. Na aankomst bij onze accommodatie en reservering in onze kamers gaan we een wandeling maken om de stad te verkennen.
Day 2 / The Wild Wilderness of Slieve League
Onze eerste wandeling brengt ons op een rit verder west naar de spectaculaire zeekliffen van Slieve League; De hoogste en een van de mooiste mariene zee kliffen in Europa. De naam Slieve League is afgeleid van de Gaelische Sliabh Liag, die letterlijk Stone betekent. Ondanks zijn naam is de berg bedekt met een deken van turf en heide. Onze wandeling brengt ons noordwest langs de oostkant van de berg; Uitzicht op ons recht van een prachtige wildernis over een pittoresk landschap, bestaande uit rollende bergen, een lapwerk van groene velden, zachte stromen en rivieren. Aan de linkerzijde hebben we een indrukwekkend uitzicht over de zeekliffen op de wilde Atlantische Oceaan. Afstand: 14 km / 8,75 miles, stijging: 425 m
Day 3 / Beaches, Castle & Lakes
We gaan North West om de Gun Loop Trail van McSwyne te lopen. Onze wandeling begint buiten het prachtige badplaats Dunfanaghy, aan de kust van Sheefaven Bay, de ingang van het spectaculaire Horn Head Peninsula. Het pad brengt ons door prachtige zandduinen die deel uitmaken van een aangewezen speciaal gebied van behoud vanwege de zeldzame grassen, wilde habitats en zeevogelkolonies in de omgeving. We gaan door langs een deel van Tramore Beach, een gouden zandstrand dat over 2k uitstrekt en zeer zelden door toeristen wordt bezocht. We lopen dan door een weelderig boerenland, gestippeld met verwoeste woningen en stenen muren, die weer in Dunfanaghy afwerken. Afstand: 10 km / 6 Mijl; Ascent 120 Mtrs / 360 Ft In de middag bezoeken we Glenveigh National Park en Glenveigh Castle en Gardens, die onder de Derryveagh Mountains verblijven. Een van de meest opvallende kenmerken van Glenveigh is zijn wildernis, met een gevoel van verafschuwing en eenzaamheid die het vervoert.
Day 4 / Depart
Na een stevig ontbijt vertrekken we naar Dublin en vertrekken Donegal Town om 10 uur.

Included

  • 3 nachten bed and breakfast in Donegal Town
  • Alle transporten omvatten: ophalen en retourneren van Dublin Airport of elders
  • Alle vervoer van en naar wandelingen

Not Included

  • Lunchpakket
  • Avondmaaltijden

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.