Walking Hiking

Glendalough – County Wicklow – Wandelen Short Break

Wandelen Short Break – Glendalough, County Wicklow

The Glendalough Hotel en Footfalls Walking Holidays hebben hun krachten gebundeld om u comfort en ontspanning gecombineerd met het buitenleven te bieden.

Het hotel is gelegen in de schoot van de Wicklow Mountains en is de ideale locatie voor die perfecte korte pauze wandeltocht maken. Het biedt comfortabele accommodatie, een gezellige bar met een open haard, een uitstekende keuken en vriendelijk personeel.

Footfalls Walking Holidays zijn het begeleiden van mensen in deze bergen meer dan twee decennia. U wordt gegarandeerd een voorproefje van de Ierse geschiedenis, geologie, cultuur, flora en fauna te krijgen op zowel van onze wandelingen.

 

Tour Pricing & Dates

4 Day Short Break €325 per person sharing
Single Supplement +€105
Tour Dates 2017 February to November – any midweek – on request
Tour Dates 2017 Monday, 6th February – Thursday, 9th February
Monday, 7th March – Thursday, 10th March
Monday, 22nd May – Thursday, 25th May
Monday, 26th June – Thursday, 29th June
Monday, 2nd October – Thursday, 5th October
Any midweek in 2017 – available on request
Tour Grade Easy
Accommodation Glendalough Hotel
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Arrive in glendalough
Kom op uw hotel en kom naar uw kamer; Kamers zijn mogelijk niet tot vroege middag beschikbaar.
Day 2 / Monastic Settlement & The Spinc
Onze begeleide wandeltocht brengt ons uit het hotel en terug in de geschiedenis van de tijd met een bezoek aan de 6e eeuwse kloostergestuur, helaas nu in ruïnes, maar was ooit de kern van het leren in Europa. "Gleann Dá Locha" vertaalt naar "De vallei van de twee meren". Het was in deze oase van rust en rust dat St. Kevin zojuist zijn klooster opgericht heeft. Van hieruit loopt onze wandeling langs de twee meren en tot aan het Miner's Village, dat aan het hoofd van de vallei ligt. Na een kort gesprek over de geschiedenis van mijnbouw in Glendalough zullen we doorgaan naar een gebied dat bekend staat als Van Diemen's Land, over de Glenealo River en op de Spinc. Van hieruit zijn de uitzichten terug in de vallei en het omliggende platteland gewoon adembenemend. Van hieruit loopt onze wandeling door het Lugduff Forest, verleden Pollanass Waterfall en terug naar het Glendalough Hotel voor wat welverdiende verfrissingen naast het open vuur in de bar. Afstand: 11,4 km, stijging: 410 m
Day 3 / Trooperstown & The Two Glens
Deze wandeling is een van de best bewaarde geheimen van Wicklow. Het biedt u een prachtig scala aan natuurlijke schoonheid, bestaande uit gemengde bossen, rustige landwegen, open berghelling, rivieren en beekjes. Het is een wandeling die past bij alle smaken en vaardigheden. Vanuit het hotel brengt de wandeling ons door het terrein van het Visitor's Center en op wat lokaal bekend staat als de Green Road. Deze zeer oude weg brengt ons naar Ballard Forest en op het stadje Ballard (Baile-ard), vertaald in het Engels als 'High Town or Village'. Dit gebied was dichtbevolkt voor de Grote Hongersnood van 1845-1849 en duidelijke bewijzen van de kleine velden en aardappelvuren kunnen nog steeds tot op deze dag worden gezien. Van hieruit loopt onze wandeling naar Trooperstown Hill, waar op een heldere dag bijna alle pieken in de Wicklow Mountain range kunnen worden gezien. En als geluk aan onze kant is, kunnen we zo ver als het Snowdonia Mountains National Park in Wales zien. Onze weg reist door het Trooperstown Forest, over de Avonmore River en aan de kant van Paddock Hill, waar we de Wicklow Way zullen aansluiten. Deze schilderachtige route leidt ons naar de vallei van Glenmacnass en terug in ons eigen dal Glendalough. Afstand: 12 km, ascent: 430 m / 1290 ft
Day 4 / Depart
Vertrek naar huis

Included

  • 3 nachten bed and breakfast
  • 2 avondmaaltijden
  • 2 packed lunches
  • 2 begeleide wandelingen

Not Included

    Testimonials

      Join our Mailing List for latest tours and promotions.