Walking Hiking

Noord-Ierland – begeleide wandeling – 8 Dagen

Guided Walking Tour – Noord-Ierland: Giants, Saints and Legends 

Deze 8-daagse begeleide wandeling brengt u van de Ierse Lake District van Fermanagh en de Marble Arch Caves Global Geo Park, door middel van de Mid-Ulster hart van Noord-Ierland Seamus Heaney Country en de Sperrin Mountains. Dan reist verder naar het noorden zullen we de UNESCO World Heritage Site van de Giants Causeway bezoeken we de majestueuze Causeway Coast te verkennen en daarna naar het zuiden via Belfast naar St. Patricks Land aan de oever van Strangford Lough. Tot slot, reizen we naar het Koninkrijk van Mourne en de legendarische bergen van Mourne waar de bergen stijgen van de zee naar de hemel.

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour € 995 per person sharing

Saturday to Saturday

Single

Supplement

+€ 245
Tour Dates 2017 Saturday 22nd July to Saturday 29th July

Saturday 19th August to Saturday 26th August

Tour Dates 2018 TBC
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Family Operated Guest House Accommodation 
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Pickup at Airport
Vertrek naar de luchthaven van Dublin om 1 uur zullen we naar het noorden reizen, stoppen op de historische plaats van de Loughcrew Cairns (een neolithisch netwerk van begrafeniskamers van 3500 BC), op weg naar het Irish Lake District of Fermanagh waar we de eerste twee nachten doorbrengen Onze tour.
Day 2 / Marble Arch Caves Global Geopark - Cuilcagh Mountain Trail
De wandeling van vandaag is een schilderachtige, geïsoleerde wandeling langs landbouwgrondspoor en langs een promenade over oude moerassen naar een wild plateaupad naar de bergtop op 666 m boven zeeniveau. Op de top staat een oude begraafplaats die 2500-500 voor Christus dateert. U wordt beloond met een adembenemend uitzicht op het platteland onder. Wandelafstand 14 km (9 mijl), totale oplopend 550 m.
Day 3 / Marble Arch Caves Global Geopark & Seamus Heaney Home Place
'S Ochtends bezoeken we de Marmer Arch Caves Global Geopark, een van de mooiste showcaves in Europa. U wordt begeleid door een lokale gids door een fascinerend natuurlijk wonderland van rivieren, watervallen en de prachtige grotformaties rondom. De grotten kunnen tijdens perioden van zware regen gesloten zijn. 'S Middags gaan we naar Seamus Heaney's Home Place en de levensliteratuur en erfenis van de Nobelprijswinnaar, maar niet voor het bezoeken van de stad Dungannon, de oude hoofdstad van Ulster en de heuvel van O'Neill.
Day 4 / Carntogher Way
De wandeling van vandaag brengt ons naar de historische Carntogher Mountain, evenals een spectaculair uitzicht op het platteland. Dit gebied is doordrongen in mythologie en archeologisch erfgoed en bevat een aantal historische monumenten in het landschap. Op de top is de emigrantencairn, waar reizigers naar de 'nieuwe werelden' stenen zouden hebben verlaten op de plaats waar zij hun thuislanden later bekeken hebben voordat ze vertrokken vanuit de haven van Derry voor hun nieuwe leven. Afstand 10 km (6 mijl), Totaal oplopend 300m.
Day 5 / The Giants Causeway
Vandaag reizen we naar de Causeway Coast en de wereldberoemde Giant's Causeway. De Causeway werd in 1986 de eerste werelderfgoed van Ierland uitgeroepen. Sommige van de 40.000 polygonale basaltkolommen zijn meer dan 6 voet lang, netjes staan ​​naast elkaar. De vorming is ruim 55 miljoen jaar oud. Onze wandeling brengt ons langs de prachtige kust naar de verbazingwekkende Causeway waar we de oriëntatie zullen verkennen. Het gebied is de thuisbasis van meer dan 200 soorten plantensoorten en vogels zoals de Chough and Peregrine Falcon. Afstand: 10 km, Aflopend 80 m.
Day 6 / Belfast & St Patrick's Country
Vandaag vertrekken we de Causeway Coast voor Belfast langs de Causeway Coastal Route. In Belfast heb je wat vrije tijd, waar je het bekroonde Titanic-centrum kunt bezoeken, een van de beroemde zwarte taxi-tours van de steden kunt bezoeken, culturele muurschilderingen of ontspannen en de stad veel winkelmogelijkheden genieten. In de namiddag gaan we naar Downpartick en bezoek het Downpatrick Center en St. Patrick's graf voordat we afmaken met een ontspannen wandeling langs de oevers van Strangford Lough.
Day 7 / Dundrum Bay & The Mournes
Vandaag begint u in het badplaats Dundrum. Waaronder het 13e eeuwse kasteel en majestueus uitzicht op Dundrum Bay & Het Morne-gebergte, door het dorp, wandelt u naar de oevers van Dundrum Bay en naar het Murlough National Nature Reserve en het 6000 jaar oude zandduinsysteem. De reserve heeft meer dan 600 soorten vlinder. Vanuit het reservaat loopt u langs de stranden van Dundrum Bay naar de badplaats Newcastle, met spectaculair uitzicht op het Morne-gebergte. Afstand: 12 km, Ascent 100 m.
Day 8 / Departure
De tour komt nu tot een einde en we moeten na het ontbijt vertrekken om ongeveer te komen. 12 uur in Dublin Airport.

Included

 • Alle accommodaties zijn goedgekeurd en alle kamers hebben een eigen badkamer
 • Alle transporten omvatten: Pick-up en terug naar Dublin Airport
 • Alle transporten naar en van wandelingen en avonden uit
 • Maaltijden inclusief: 7 ontbijt, 5 lunches
 • Toegang tot Marmer Arch Caves Global Geopark
 • Toegang tot Seamus Heaney Homeplace

Not Included

 • Avondmaaltijden
 • Lunch op dag 1, 6 en dag 8
 • Toegangskosten voor Carrick-A-Reid Rope Bridge, Titanic Centre of Black Taxi Tour

Testimonials

  Join our Mailing List for latest tours and promotions.