Walking Hiking

Kerry – Korte vakantie

Wandelkorting – Kerry – Carrantuohill

“De Matterhorn van Ierland”

Bijna in het midden van de ruggengraat van de MacGillycuddy’s Reeks staat Carrantuohill trots op de hoogste berg in Ierland, op een hoogte van 1.039Mtrs / 3.123Ft, met uitzicht op de Atlantische Oceaan in County Kerry in het zuidwesten van Ierland.

De klim op en terug van Carrantuohill biedt een aantal van de beste uitzichten overal in Ierland.
Terwijl de wandeling veeleisend is, is het haalbaar, zodra u een redelijk goed fitnessniveau heeft en de krachtige trillingen van het bereiken van de top alle mogelijke effecten die de klim zou hebben veroorzaakt, kunnen opheffen.

 

Tour Pricing & Dates

3 Day Short Break €225 per person sharing
Single Supplement +€70
Tour Dates 2016 All short breaks in Kerry have now completed for 2016
Tour Dates 2017 Friday 21st April to Sunday 23rd April
Tour Grade Difficult
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Drive Dublin to Killarney Co. Kerry
Onze route ziet dat we de oostkust om 12.00 uur voor Killarney verlaten. De reis brengt ons west over het land in de richting van Limerick, dan zuidwest naar Killarney. De rijtijd bedraagt ​​ongeveer 4.30min, maar we stoppen vele malen op weg naar eten etc. Zodra we in onze accommodatie in Killarney hebben geboekt, nemen we een korte wandeling door de stad. Killarney (Cill Airne in Gaelic) betekent de Kerk van de Slove; Sloe is het fruit van de blackthorn bush, die voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van sloeggin of wijn. De stad bestaat meer dan 250 jaar als een reisbestemming en heeft in die tijd veel ervaring opgedaan in het opvangen van zijn gasten.
Day 2 / Carrantuohill
Vanuit Killarney neemt onze aandrijving ons in de lus rond de MacGillycuddy Reeks, langs de Gap of Dunloe om Lough Acoose te bereiken. Onze wandeling begint te volgen De Hydroweg langs Lough Eighter in de Coomloughta Glen om bij Caher Mountain te komen en op Caher Mountain (1001 m / 3000 ft). Het uitzicht vanaf hier op een heldere dag is gewoon prachtig. Het laatste gedeelte van onze wandeling naar de top van Carrantuohill brengt ons langs de Caher Ridge, die weer in alle richtingen prachtig uitzicht biedt. Na een kleine viering voor het bereiken van de top van Ierland's hoogste berg en een fotosessie beginnen we onze afdaling terug langs de Caher Ridge naar Caher. Hier komen we bij een spoor die ons leidt naar Curragh More Mountain (822 m / 2470Ft) en omlaag bij de Kerry Way en terug naar onze bus bij Lough Acoose. Afstand: 17km / 10,6 km, stijging: 875 m / 2625 ft
Day 3 / Muckross House & Gardens and depart for home
Na een stevig ontbijt vertrekken we van onze accommodatie en nemen u een korte rit naar Muckross House & amp; Tuinen. Muckross House ligt dicht bij de oevers van het Muckross Lake, temidden van het prachtige landschap van het Killarney National Park. Wij raden enkele keuzes aan van dingen die hier te doen zijn, zoals het bezoeken van het prachtige Muckross House, amble rond de tuinen of een wandeling naar de geheugenbaan om te gaan werken Traditional Farm Vertrek naar huis om 15.00 uur

Included

  • 2 nachten bed and breakfast accommodatie
  • Begeleide wandeling
  • Alle transporten omvatten: ophalen en retourneren van Dublin Airport of elders en naar en van wandelingen

Not Included

  • Lunchpakket
  • Avondmaaltijden

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.