Walking Hiking

Wales en Wicklow – 7 dagen

Wales en Wicklow (7 dagen) Self-Guided Walking Holiday

Anglesey in Wales wordt heel vaak als het “Eiland van Romance” en Wicklow in Ierland aangeduid als de “Garden of Ireland”. Zet ze bij elkaar, en je komt met een geweldige self-guided walking vakantie!

Anglesey, met zijn staande stenen, grafkamers en heuvelforten, biedt opwindende landschap en een zeer rijke geschiedenis. Het eiland is 200 km / 125 mijl van de spectaculaire kustlijn bestaat uit kliffen, duinen en stranden die zijn huis naar een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Dit gedeelte van de tour wordt verzorgd door onze wandeltocht partners, Anglesey Walking Holidays.

Wicklow is doordrenkt van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en historische betekenis en is inderdaad een paradijs voor wandelaars! Uw Wicklow wandeling neemt u mee langs een deel van de Wicklow Way, oudste bewegwijzerde wandelroute van Ierland, die meer dan 40 jaar geleden werd ontwikkeld door J. B. Malone. Je zal ook een bezoek Glendalough, dat is een van de meest bezochte sites in Ierland.

 Tour Pricing & Dates

7 Day Tour €705 per person sharing
Single Supplement +€210
Tour Dates 2017 March to October
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Arrival to Bangor (North Wales)
Bij aankomst in Bangor wordt u overgebracht naar uw eerste accommodatie op het eiland Anglesey, in het Llanfairpwllgwyngyll gebied.
Day 2 / Transfer to Malltraeth, walk to Llyn Rhos Ddu including Llanddwyn Island
Vanuit Malltraeth brengt u de reis naar Newborough Forest, die nu een natuurlijke habitat voor rode eekhoorns is. Steek over van Newborough strand naar het magische eiland Llanddwyn, gewijd aan de Welsh patron heilige van liefhebbers, Dwynwen. Vanuit het eiland kom je langs een spoor naar de Llyn Rhos Ddu-parkeerplaats en rust je vermoeide benen in het Marram Grass Café om terug te keren naar je accommodatie. Afstand: 12 km / 12 km, klimmen: 100 m / 300 ft. Geschatte wachttijd: 3 tot 4 uur.
Day 3 / Llyn Rhos Ddu to Moel y Don
Overstappen van accommodatie naar Llyn Rhos Ddu. Door de reusstenen over de Braintrivier kruisen, loopt het pad over landbouwgrond naar de Menai Straits. U passeert Foel Farm, Anglesey Sea Zoo en Halen Môn (Anglesey Sea Salt). De uitzichten van Snowdonia en Caernarfon Castle zijn gewoon prachtig! Het gebied rond Plas Trefathen is vermoedelijk de plaats geweest van een strijd tussen de Romeinen en de Druïden in AD61. De Druiden waren de priesterlijke en geleerde klasse in de oude Keltische samenleving van West-Europa, Groot-Brittannië en Ierland. De Romeinen zagen hen als veeleisende vrijheidsvechters, in plaats van vrome priesters. Anglesey was hun laatste vesting. Ga door op de baan door de kerk Llanidan en Porthamel. Je wandeling eindigt in het rustige kleine gehucht Moel y Don. Afstand: 12 km / 7,5 mijl, klimmen: 140 m / 420 ft. Geschatte loopafstand: 3 tot 4 uur.
Day 4 / Optional Morning Walk
U kunt genieten van een optionele ochtendwandeling rond Beaumaris voordat u overgaat naar de Holyhead Ferry Terminal. In de namiddag arriveert u in Dun Laoghaire in Dublin, waar u opgetrokken wordt naar uw accommodatie in Glendalough in de Wicklow bergen.
Day 5 / Glendalough Monastic City & Lakes
Uw wandeling door Glendalough brengt u terug in de geschiedenis van de tijd met een bezoek aan een 6e-eeuwse kloosterstad. Vandaag ligt de nederzetting in ruïnes, maar het was ooit de kern van het leren in Europa. Het was in deze oase van rust en rust dat St. Kevin zijn klooster opgericht heeft die al ruim zeshonderd jaar floreerde. De Gaelic for Glendalough is "Gleann Dá Locha" en vertaald naar "The Valley of the Two Lakes" en het is deze meren die de scène voor de rest van uw wandeling zullen zetten. Afstand: 11,4 km, Aflopend: 410 m. Geschatte loopafstand: 3 uur.
Day 6 / Trooperstown & the Two Glens
Dit wandelpad is een van de "best bewaarde geheimen" in Wicklow! Het biedt een prachtig scala aan natuurlijke schoonheid die bestaat uit gemengde bossen, rustige landwegen, open bergzijde, rivieren en beekjes. Het gebied was dichtbevolkt voor de Grote Hongersnood van 1845-1849 en duidelijke bewijzen van de kleine velden en aardappelvaten kunnen nog tot op deze dag worden gezien. Ga verder naar Trooperstown Hill, waar u op een heldere dag bijna alle pieken kunt zien in de Wicklow Mountain Range en over de Ierse Zee. Het pad gaat door het Trooperstown Forest naar de Wicklow Way terug naar Glendalough. Afstand: 12 km / 12 km, Hoogte: 430 m. Geschatte wandelafstand: 3,5 uur.
Day 7 / Depart
Vertrek naar huis.

Included

  • 6 nachten bed and breakfast accommodatie.
  • Alle accommodaties zijn voorgeboekt in goedgekeurde door een familie beheerde pensions met alle kamers en-suite.
  • Kaarten en alle waterdichte route notities.
  • Details over restaurants en bezienswaardigheden om te bezoeken langs de weg.
  • Bagage transfers dagelijks terwijl u loopt.
  • Alle informatie over treinen of bussen was nodig om naar uw eerste accommodatie te komen, tijdens de tour en terug aan het einde van de tour.
  • Volledige back-up service, als u het nodig hebt, tijdens onze tour.
  • Veerboot naar Wicklow en terug naar Wales.

Not Included

  • Lunchpakket.
  • Avondmaaltijden.

Testimonials