Walking Hiking

Wicklow Mountains Deluxe – Guided Walking Tour – 6 Days

Guided Walking Tour – Wicklow Mountains

County Wicklow “The Garden of Ireland” is wereldwijd bekend om haar betoverende schoonheid. Wicklow is een paradijs voor wandelaars en is de thuisbasis van de Wicklow Way, oudste bewegwijzerde wandelroute van Ierland. 

Deze populaire begeleide wandelvakantie neemt u mee door het grootste nationale park van Ierland, die 90,000ha in het centrum van Wicklow. Wicklow Mountains National Park beheert en beveiligt enkele van de oudste veen Europese landen, heide bedekte bergen, breedbladige en naaldbossen. De Wicklow Mountains biedt een enorme verscheidenheid aan landschappen; van bossen en heuvels groene valleien, beken en meren weelderige. Het gebied biedt leefgebied voor inheemse soorten, waaronder Sika en rode hybride herten, vossen, dassen, hazen en roofvogels.

Centraal in het gebied is Glendalough, de beroemde en wereldwijd belangrijke monastieke nederzetting waar we wandelen in de voetsporen van St. Kevin. De nederzetting groeide eeuwen na de oprichting in de 6 e eeuw tot vroegste proto-stedelijke ontwikkeling van Ierland en een Europese hub voor het onderwijs. De imposante ronde toren kijkt uit op een scène van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Glendalough betekent een vallei van twee meren (Gleann Da Loch) bezit beschouwende sfeer en een landschap doordrenkt met de spiritualiteit van de beroemde verleden.

Uw accommodatie is in de elegante Victoriaanse landhuis “Tinakilly Country House” die is ingesteld in zeven acres prachtig aangelegde tuinen met uitzicht op de Ierse Zee. Het hotel werd oorspronkelijk gebouwd door de Britse overheid in 1883 voor Captain Robert Halpin, commandant van “The Great Eastern”.

 

Tour Pricing & Dates

6 Day Tour €872 per person sharing
Sunday to Friday
Single Supplement +€175
Tour Dates 2017

 

 

 

 

Tour Dates 2018

 

 

Sunday 9th April to Friday 14th April 2017
Sunday 21th May to Friday 26th May 2017
Sunday 25th June to Friday 30th June 2017
Sunday 1st October to Friday 6th October 2017
Sunday 8th April to Friday 13th April 2018
Sunday 20th May to Friday 25th May 2018
Sunday 17th June to Friday 25th June 2018
Sunday 30th September to Friday 5th October 2018
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Tinakilly Country House (4* Hotel)
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Dublin to Wicklow
Pick-up op Dublin Airport om 13u00 en overstappen naar Tinakilly Country House. Na het inrichten en lichte verversingen gaan we een mooie wandeling gewoon om de benen klaar te maken voor de komende week! Onze wandeling begint in het Devils Glen bos langs de Seamus Heaney wandeling die een verzameling hedendaagse sculpturen van Ierse en internationale artiesten bevat. Afstand: 5 km, 3 km.
Day 2 / The Spinc & St. Kevin’s Monastic site
Onze eerste wandeling begint uit het dorp Laragh en volgt een oude groene weg door een eiken- en beukenbos op een deel van Wicklow Way, de oudste rijstroute van Ierland. Het pad brengt ons naar de ronde toren Glendalough waar we een rondleiding doorbrengen in de kloosterafdeling. We gaan door op bospaden om de Spinc en de kant van Lugduff Mountain te bezoeken voor een adembenemend uitzicht op de meren en het omliggende platteland. We gaan dan naar de Glenealo Valley, die door een verlaten minderdorp loopt. Afstand: 11,5 km, ascent: 410 m / 1230 ft.
Day 3 / Trooperstown & Paddock Hill
Vandaag de wandeling brengt ons naar het zuiden door Ballard Forest. We zullen het bewijs van een vergeten boerengemeenschap geven die ooit het land heeft geleefd en verwoest. We volgen een lokaal pad langs de heide Trooperstown Hill die tot een prachtig uitzicht in alle richtingen zal leiden, waaronder rollende heuvels, de Ierse Zee, de Wicklow Mountains en de Round Tower of Glendalough. Onze wandelpad daalt zachtjes in Trooperstown Forest, over de Avonmore River en up Paddock Hill waar we een ander deel van de Wicklow Way zullen aansluiten. Afstand: 17 km, Ascent: 350 m.
Day 4 / The Vale of Clara & Avoca
Onze wandelpad brengt ons vandaag naar de magische Vale of Clara, een natuurgebied met het grootste gebied van natuurlijke hardhoutbossen in het land. De rust van dit oude eikenbos is besmettelijk en wordt ideaal gevolgd door lunch op de oevers van de Avonmore River langs de charmante kerk van Clara (1799). We zullen dan de beroemde Avoca Woolen Mills bezoeken voor een verkenning van hun historische en operationele molen en zullen de dag afmaken met een beetje winkelen en misschien een traktatie. Afstand: 9 km / 5,5 km, Ligging: 220 m.
Day 5 / The Cliff Walk & Powerscourt Estate
We zullen vandaag een verschil maken met een verschil omdat onze wandelpad ons langs de kust van Greystones naar Bray brengt. We zullen de overblijfselen van een huisje wonen waarvan de bewoners een tol van gebruikers van de Cliff Walk verzamelden namens de familie Brabazon die het land bezat. De rotsachtige kratten van Bray Head zijn de thuisbasis van miljoenen vogels en de ontoegankelijke baai langs de kust zijn broedplaatsen voor grijze zeehonden. Er is ook een grote verscheidenheid aan flora langs het pad, waaronder soorten orchidee die in het droge gras gevonden worden. Daarna bezoeken we het prachtige Powerscourt Estate. Powerscourt is een van de mooiste schatten van Europa en het beroemdste huis en tuinen van Ierland. Afstand: 8 km, Ascent: 80 m / 240 ft.
Day 6 / Departure
Vertrek naar de luchthaven van Dublin na ons laatste hartige Ierse ontbijt, om 12.00 uur.

Included

  • 5 nachten Bed and Breakfast accommodatie in Tinakilly Country House Hotel (4 *)
  • Maaltijden inbegrepen: 5 volledige Ierse ontbijten en 4 lunchpakketten
  • Pick-up in Dublin Airport en ga terug naar Dublin Airport aan het einde van uw tour
  • Alle transporten naar en van wandelingen en avonden uit
  • Toegangskosten voor Powerscourt

Not Included

  • Avondmaaltijden

Testimonials