Walking Hiking

Wicklow Way en Dublin City – 8 dagen

Wicklow Way en Dublin City (8 dagen) zelfgeleide wandelvakantie

Footfalls bieden een unieke kans voor deze zelfbegeleide wandelen en uitziende vakantie, die de schoonheid en rust van het Wicklow Mountains combineert met de cultuur, geschiedenis en vitaliteit van Dublin City.

Bij Footfalls, bieden wij een verscheidenheid aan vakantie pakketten op de Wicklow Way te voorzien in alle vormen van outdoor en fitness liefhebbers. Deze lopende vakantie brengt u meer dan 70 km door de prachtige schoonheid van de Tuin van Ierland. De Wicklow Way is Irelands oudste bewegwijzerde wandelroute. De wandeling brengt u over de heuvels met granieten rollen, die in een tapijt van turf en heide worden bedekt en door diepe groene glens, kleine dorpen en de oude kloosterafdeling Glendalough.

Uw laatste twee dagen worden besteed aan het verkennen van de hoofdstad van Irelands, Dublin City, een Steeds bewegende stad van cultuur en charme.

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour €669 per person sharing
Single Supplement +€245
Tour Dates 2017 1 January to 15 December
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Guesthouse & Hotel
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Travel to Aughrim
Kom op Dublin Airport en neem de trein of bus naar County Wicklow. U wordt opgehaald op het treinstation van Rathdrum en vervoerd naar uw eerste accommodatie op de Wicklow Way, die in het prachtige dorp Aughrim ligt. Aughrim is lokaal bekend als "The Granite City" vanwege zijn vele gebouwen die zijn gebouwd uit lokaal gebroken Wicklow Granite. 'Deze kleine plek in Wicklow waar de lucht zoete inhoud ademt.' Naar Aughrim 'een gedicht door Desmond L. Morley
Day 2 / Iron Bridge to the valley of Glenmalure
Voor uw eerste dag wandelen op de Wicklow Way, heb je een optie van wandelpaden. U kunt op de Wicklow Way blijven of uw dag een beetje meer avontuurlijk maken door te wandelen over de Croghanmoira Mountain (664 m / 2000 ft) en over de Fananierin Ridge. Route 1: De Wicklow Way Trail: Deze sectie van de Wicklow Way is voornamelijk op bos- en landweg. Langs de weg heeft u uitzicht op de vlakten van het aangrenzende provincie Carlow en over de hoogste berg van Wicklow, Lugnaquilla (925 m). Route 2: Croghanmoira Mountain: Deze wandeling brengt u op een enigszins uitdagende route, maar uw inspanningen worden goed beloond met uitzicht aan de ene kant over een lapwerk van landbouwgrond naar de Ierse Zee. Aan de andere kant zie je de meeste pieken aan het zuidelijke aspect van de Wicklow Mountains. Beide wandelingen eindigen in het prachtige dal van Glenmalure, de langste gletsjervallei in zowel Ierland als Engeland. De Wicklowweg; Afstand: 14 km / 8,75 mijl. Hoogte: 520 m. Geschatte loopafstand: 4 uur. Croghanmoira Mountain; Afstand: 15,5 km. Hoogte: 460 m. Geschatte loopafstand: 4,5 uur.
Day 3 / Glenmalure to Glendalough
De eerste helft van het dagroute leidt u op een aantal bospaden gestaag uit Glenmalure. Terwijl u de vallei begint, wordt het omliggende platteland geopend voordat u een spectaculair uitzicht op een pittoresk landschap laat zien, dat bestaat uit rollende heuvels, groene weiden en een indrukwekkende waterval die in de vallei afdaalt. Het tweede deel van uw wandeling brengt u over het zadel tussen Lugduff en Mullacor Mountains, waar u uw afdaling begint in het prachtige dal van Glendalough. "Gleann Dá Loch" vertaald betekent "The Valley of The Two Lakes". Het pad leidt u naar de valleivloer waar u de gelegenheid krijgt om beide meren te verkennen en het meest gekoesterde bezit van Glendalough te bezoeken, de 6e-eeuwse kloostervakantie. U overnacht in Glendalough of nabijgelegen Laragh. Afstand: 14 km / 8,75 mijl, Aflopend: 450 m. Geskatte wandeltijd: 4 uur.
Day 4 / Glendalough to Roundwood
Nogmaals, we geven u de gelegenheid om op de Wicklow Way te blijven of een spectaculair pad over Scarr Mountain te maken. De Wicklow Way brengt u op een laag niveau langs de kant van Paddock Hill, waar u een prachtig uitzicht over Glendalough en Laragh zal hebben. Op deze wandeling geven wij u ook de mogelijkheid om rond een van Roundwood's reservoirs te lopen die deel uitmaken van het watertoevoerstelsel van Dublin. De alternatieve route over Scarr Mountain (641 m / 1950 ft) is spectaculair, maar natuurlijk, een beetje moeilijker. De uitzichten van de top zijn prachtig, en als de dag helder is, zult u over de Ierse Zee kunnen zien naar de Welsh Mountains! Beide paden eindigen in het kleine, maar levendige dorp Roundwood, dat het hoogste dorp in Ierland is. U overnacht in Roundwood. Wicklow Way; Afstand: 10 km. Bestemming: 250 m / 750 ft. Geschatte loopafstand: 3 uur. Scarr Mountain; Afstand: 15 km / 9 km, Hoogte: 520 m. Geschatte wandelafstand: 4 uur.
Day 5 / Roundwood to Enniskerry
Deze klassieke wandeling is een van de langste wandelingen van je tocht. Het pad brengt u terug in de heuvels, waar u over het dorp Roundwood en de glinsterende reservoirs kijkt, naast het beroemde Guinness Estate en Lough Tay. Het was hier dat veel bekende films gemaakt werden, waaronder Braveheart en Excalibur. Van hier gaat het pad naar het noorden om u over de zijde van Djouce Mountain en naar het Crone Forest te brengen. U heeft een prachtig uitzicht op de lucht over de Powerscourt waterval en een deel van het Powerscourt Estate. Het laatste been van uw reis brengt u naar de vallei van Lackandarragh, waar u langs een prachtig gedeelte van de Glencree River loopt. Uw tour eindigt net buiten het pittoreske dorp Enniskerry, dat op de deur van Dublin ligt. U overnacht in Enniskerry. Afstand: 18 km / 11,5 mijl. Hoogte: 600 m. Geskatte wandeltijd: 5 uur.
Day 6 / Enniskerry to Marlay Park
Het laatste gedeelte van de Wicklow Way brengt u over de Prins William's Seat, waar u over het grootste deel van Dublin City, de Ierse Zee en uw laatste uitzichten terugkijkt op het Wicklow Mountains. Uw tour eindigt in Marlay Park, een van de mooiste kleine openbare parken in Ierland. Het pad neemt een heerlijke mix van gemengde bossen, kleine vijvers en een verscheidenheid aan wildflowers in. Na het afronden van uw vieringen in een van de prachtige koffiewinkels in het park, kunt u het openbaar vervoer van rechts buiten de ingang van het park naar het stadscentrum van Dublin, dat uw accommodatie voor de komende twee nachten wordt. Afstand: 17 km, Ascent: 150 m / 450 ft. Geschatte loopafstand: 5 uur.
Day 8 / Depart Dublin City
Na een stevig ontbijt kunt u een bus vanaf net buiten uw accommodatie voor de 20 minuten reis terug naar Dublin Airport.

Included

  • 7 nachten Bed and Breakfast accommodatie
  • Alle accommodaties zijn vooraf geboekt in goedgekeurde door een familie beheerde pensions of hotels met alle kamers en-suite
  • Wicklow Way Trail Kaart en waterdichte trail notities
  • Details over restaurants en bezienswaardigheden om te bezoeken langs de weg
  • Bagageoverdrachten dagelijks terwijl u met een klein dagpakket loopt
  • Alle informatie over treinen of bussen was nodig om te komen tot uw eerste accommodatie en terug aan het einde van de tour
  • Volledige back-up service, als u het nodig hebt, tijdens onze tour

Not Included

  • Lunchpakket
  • Avondmaaltijden

Testimonials