Walking Hiking

Wicklow Way – 10 Days

Wicklow Way (10 Day) Self-Guided Walking Holiday

De Wicklow Way is Ierlands oudste bewegwijzerde wandelpad en wordt genoten door vele onafhankelijke wandelaars elk jaar. J.B. Malone loopt hiermee wandelpad meer dan 40 jaar geleden. Het onthult een aantal van de mooiste uitzichten van Ierland met inbegrip van Powerscourt Waterfall, Luggala, Loch Dan, Glenmalure en historische Glendalough.

De Wicklow Way wandelroute en wandelpad strekt zich uit van Marlay Park in Dublin om Clonegal op de grens van Wicklow en Carlow, over een afstand van 127 kilometer (79 mijl). Deze tiendaagse wandelvakantie, langs de gehele Wicklow Way, neemt u mee door de adembenemende schoonheid van de Wicklow, The Garden of Ireland.

Bij Footfalls, bieden wij een verscheidenheid aan vakantie pakketten op de Wicklow Way te voorzien in alle vormen van outdoor en fitness liefhebbers. Elke self-begeleide wandeltocht kan worden aangepast aan je eigen wensen. Onze steekproef Wicklow Way route is van zuid naar noord (richting Dublin). Daarom, wanneer u klaar bent met uw wandeling door de Wicklow Way je bent slechts ongeveer 45 minuten van het centrum van Dublin. Als alternatief kan de tour worden gestart in Dublin en eindigen in Clonegal of Tinahely.

 

Tour Pricing & Dates

10 Day Tour €715 per person sharing
Single Supplement +€225
Tour Dates 2017 1 January to 15 December
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Dublin to Bunclody
Op je eerste dag neemt u de bus van Dublin naar Bunclody, de locatie van uw eerste bed and breakfast accommodatie.
Day 2 / Clonegal to Shillelagh
Op dag twee, de eerste dag van de Wicklow Way, brengt u langs een aantal landwegen langs Newry Forest, over Moilishe en Stookeen Hill, naar het stadsland Mungaculin. Uw accommodatie voor de nacht komt in het 17de-eeuwse dorp Shillelagh, dat beroemd is om zijn naam te geven aan de traditionele Ierse stok die is gesneden uit de meidoornboom, The Shillelagh. Afstand: 23 km / 14 km, Aflopend: 122 m, Geskatte wandeltijd: 6,5 uur.
Day 3 / Shillelagh to Tinahely
Uw reis van Shillelagh brengt u weer terug op enkele rustige landwegen. Je zal de St. Finian's kerk doorlopen, St. Finian was een heilige man uit County Westmeath die geassocieerd is met het kristen maken van het gebied. Tinahely is jouw bestemming voor vandaag. Dit kleine dorpje, aan de oevers van de rivier Derry, werd vernietigd in de opstand van 1798, maar werd later herbouwd en werd in 1865 een nieuwe lease van het leven gevonden. Tinahely is nu een heel mooi dorp en bekend als een Weekend wandelbestemming. Afstand: 16 km / 12 mijl, Ligging: 90 m / 270 ft, Geskatte wandeltijd: 4,5 uur.
Day 4 / Tinahely to Moyne
Uw reis naar Moyne brengt u langs stille bospaden, open berghelling en rustige landwegen. Moyne was de geboorteplaats van Edward C. Godwin, die in 1865 de publicatie "New York Nation" oprichtt. Dit gedeelte van de Wicklow Way duurt een aantal fantastische uitzichten over het gebied waar je doorheen bent gegaan en de aangrenzende provincies van Carlow en Wexford . Het passeert ook door een oud Ring Fort of Fairy Fort. Afstand: 14 km / 9 mijl, Ascent: 100 m / 300 ft, Geskatte wandeltijd: 4 uur.
Day 5 / Moyne to Glenmalure
De wandeling van Moyne naar Glenmalure is een lange maar zeer mooie gedeelte van de Wicklow Way. Het pad windt u door bospaden en in twee spectaculaire valleien, de Ow Valley en de Glenmalure Valley. De Ow Valley ligt aan de voet van de grootste berg van Wicklow; Lugnaquillia, staande op 925 m. De Glenmalure Valley is Ierland's langste gletsjervallei die over 16 km / 10 mijl strekt. Deze rustige vallei zal de perfecte plek zijn om de nacht door te brengen. Afstand: 21 km / 13 miles, Ligging: 230 m, Geskatte wandeltijd: 6 uur.
Day 6 / Glenmalure to Glendalough
De wandelpad neemt u gestaag uit de Glenmalure Valley. Terwijl je beklimt, zal de schoonheid van het omliggende platteland en de beroemde Glenmalure waterval gewoon je adem wegnemen. Het pad loopt over de kant van de Mullacor Mountain en in het dal van Glendalough, "Gleann Dá Locha", de vallei van twee meren. Glendalough is beroemd om zijn klooster nederzetting van de 6e eeuw die u kunt bezoeken. Glendalough is ook een van de meest bezochte locaties in Ierland, en de schoonheid is gewoon fascinerend! Vanavond verblijft u in Glendalough of Laragh. Afstand: 14 km / 8 mijl, Aflopend: 450 m, Geschatte wandelafstand: 4 uur.
Day 7 / Glendalough to Roundwood
De wandeling van vandaag is kort maar toch lonend, met een fantastisch landschap en afwerking in het hoogste dorp in Ierland, Roundwood op 260 m. U zult ook heel dicht bij ons Footfalls-kantoor, dat net buiten het dorp Laragh ligt, passeren. Wij geven u de keuze om uw wandeling uit te breiden door in de uitdagende Scarr Mountain te gaan. Als alternatief kunt u een makkelijke wandeling maken rond een van de Roundwood Reservoirs, die water leveren in een deel van de stad Dublin. Vanavond zal je in Roundwood blijven. Afstand: 12 km / 12 km, Ascent: 250 m / 750 ft, Geskatte wandeltijd: 3,5 uur.
Day 8 / Roundwood to Enniskerry
Dit is een klassieke wandeling met uitzicht op Lough Dan en Lough Tay. Het was in dit gebied waar veel bekende films werden opgenomen, waaronder Brave Heart, King Arthur, Dancing in Lughnasa en nog veel meer. Dit is ook het oorspronkelijke huis van de Guinness Family, en hun verblijf is nog steeds te zien op de top van de vallei. U komt over de kant van Djouce Mountain en langs het Powerscourt Estate, waar u een fantastisch uitzicht over Powerscourt Waterfall, de langste waterval van Ierland, heeft. Je tweede gisteravond wordt doorgebracht in een van de meest charmante dorpen van Wicklow, Enniskerry. Afstand: 18 km / 12 km, Hoogte: 600 m / 1800 ft, Geschatte wandelafstand: 5 uur.
Day 9 / Enniskerry to Marlay Park
Je bent bijna klaar, slechts 17 km over, en je hebt Ierland's oudste gemarkeerde route voltooid. Het laatste gedeelte van de Wicklow Way brengt u over de Prins William's Seat, waar u over het grootste deel van Dublin City, de Ierse Zee en uw laatste uitzicht terugkijkt op de heuvels van Wicklow. Uw reis eindigt op een prachtig pad dat u naar Marlay Park leidt. Afstand: 17 km / 11 km, Hoogte: 150 m / 450 ft, Geschatte wandelafstand: 5 uur.
Day 10 / Depart
Vertrek naar huis.

Included

  • 9 nachten Bed and Breakfast accommodatie
  • Alle accommodaties zijn voorgeboekt in goedgekeurde door een familie beheerde pensions met alle kamers en-suite
  • Wicklow Way Kaarten en waterdichte route notities
  • Details over restaurants en bezienswaardigheden om te bezoeken langs de weg
  • Bagage transfers dagelijks terwijl u loopt
  • Alle informatie over treinen of bussen was nodig om naar uw eerste accommodatie te komen, tijdens de tour en terug aan het einde van de tour
  • Volledige back-up service, als u het nodig hebt, tijdens onze tour

Not Included

  • Lunchpakket
  • Avondmaaltijden

Testimonials