Walking Hiking

Wicklow Way – 6 dagen (eind in Dublin)

Wicklow Way (6 Day) Self-Guided Walking Holiday

De Wicklow Way is Ierlands oudste bewegwijzerde wandelpad en wordt genoten door vele onafhankelijke wandelaars elk jaar. J.B. Malone loopt hiermee wandelpad meer dan 40 jaar geleden. Het onthult een aantal van de mooiste uitzichten van Ierland met inbegrip van Powerscourt Waterfall, Luggala, Loch Dan, Glenmalure en historische Glendalough.

De Wicklow Way wandelroute en wandelpad strekt zich uit van Marlay Park in Dublin om Clonegal op de grens van Wicklow en Carlow, over een afstand van 127 kilometer (79 mijl). Bij Footfalls, bieden wij een verscheidenheid aan vakantie pakketten op de Wicklow Way, om tegemoet te komen voor alle soorten van outdoor en fitness liefhebbers. Dit, gemakkelijk te matigen, zesdaagse wandelvakantie langs de Wicklow Way in de richting Dublin neemt u mee op 60km langs de adembenemende schoonheid van de Garden of Ireland.

Tour Pricing & Dates

6 Day Tour €558 per person sharing
Single Supplement +€175
Tour Dates 2017 1 January to 15 December
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Arrive Rathdrum
Kom op de luchthaven van Dublin en neem de trein naar Rathdrum. Blijf de eerste nacht in Rathdrum in de nabijgelegen bed and breakfast accommodatie.
Day 2 / Glenmalure to Glendalough
Je eerste dag van wandelen langs de Wicklow Way brengt je gestaag uit de Glenmalure Valley. Terwijl je beklimt, zal de schoonheid van het omliggende platteland en de beroemde Glenmalure waterval gewoon je adem wegnemen! Het pad loopt over de kant van de Mullacor Mountain en gaat door in de vallei Glendalough "Gleann Dá Locha", de vallei van twee meren. Glendalough Wat is een van de meest bezochte sites in Ierland, staat bekend om zijn 6e-eeuwse kloosterenbeding en fascineert ook in zijn schoonheid! Overnachten in Laragh. Afstand: 14 km / 8 mijl. Hoogte: 450 m / 1350 ft. Geskatte loopduur: 4 uur.
Day 3 / Glendalough to Roundwood
De wandeling van vandaag is, hoewel korter, een zeer lonende, in een fantastisch landschap en afwerking in het hoogste dorp in Ierland, Roundwood op 260m / 780ft. U komt zeer dicht bij ons Footfalls kantoor dat net buiten het dorp Laragh ligt. Op dit moment heeft u de mogelijkheid om uw zelfgeleide wandeling uit te breiden door Scarr Mountain te nemen of in plaats van een minder strakke wandeling rond een van de Roundwood Reservoirs te genieten, die water in een deel van Dublin City levert. Vanavond zal je in Roundwood blijven. Afstand: 12 km / 12 km. Bestemming: 250 m / 750 ft. Geskatte loopafstand: 3,5 uur.
Day 4 / Roundwood to Enniskerry
Dit is een klassieke wandeling met uitzicht op Lough Dan en Lough Tay. Het was in dit gebied waar veel bekende films werden opgenomen, waaronder Brave Heart, King Arthur, Dancing in Lughnasa en nog veel meer. Dit is ook het oorspronkelijke huis van de Guinness Family en hun verblijf is nog steeds te zien op de top van de vallei. U trekt over de zijde van Djouce Mountain en naast het Powerscourt Estate, waar u een fantastisch uitzicht over Powerscourt Waterfall, de langste waterval van Ierland, heeft. Je tweede gisteravond in Wicklow wordt besteed in een van de meest charmante dorpen van Wicklow, Enniskerry. Afstand: 18 km / 12 mijl. Hoogte: 600 m / 1800 ft. Geskatte loopafstand: 5 uur.
Day 5 / Enniskerry to Marlay Park
Je bent bijna klaar, slechts 17 km over, en je hebt een deel van Ierland's oudste bewegwijzerde wandelroute voltooid dat een totale afstand van 127 km / 79 mijl omvat. Het laatste gedeelte van de Wicklow Way brengt u over de Prins William's Seat waar u een prachtig uitzicht over Dublin City, de Ierse Zee en terug in de Wicklow Hills heeft. Uw reis eindigt op een prachtig pad dat u naar Marlay Park leidt. U zult uw laatste nacht doorbrengen op de Wicklow Way zelfgeleide wandeltocht in Dublin. Afstand: 17 km. Hoogte: 150 m / 450 ft. Geskatte loopafstand: 5 uur.
Day 6 / Depart
Vertrek Dublin

Included

  • 5 nachten Bed and Breakfast accommodatie
  • Alle accommodaties zijn voorgeboekt in goedgekeurde door een familie beheerde pensions met alle kamers en-suite
  • Kaarten en alle route notities
  • Details over restaurants en bezienswaardigheden om te bezoeken langs de weg
  • Bagage transfers dagelijks terwijl u loopt
  • Alle informatie over treinen of bussen was nodig om naar uw eerste accommodatie te komen, tijdens de tour en terug aan het einde van de tour
  • Volledige back-up service, als u het nodig hebt, terwijl u zelf begeleide wandeltocht

Not Included

  • Lunchpakket
  • Avondmaaltijden

Testimonials