Walking Hiking

Wicklow Way – 8 Days

Wicklow Way (8 Day) Self-Guided Walking Holiday

De Wicklow Way is Ierlands oudste bewegwijzerde wandel- en wandelpad. J.B Malone loopt hiermee populair, 127 km (79 mijl), wandelen route meer dan 40 jaar geleden en het onthult een aantal van de mooiste uitzichten van Ierland met inbegrip van Powerscourt Waterfall, Luggala, Loch Dan, Glenmalure en historische Glendalough. De Wicklow Way strekt zich uit van Marlay Park in Dublin om Clonegal op de grens van Wicklow en Carlow.

Bij Footfalls, bieden wij een verscheidenheid aan vakantie pakketten op de Wicklow Way te voorzien in alle vormen van outdoor en fitness liefhebbers. Deze achtdaagse wandelvakantie brengt u meer dan 70 km door de adembenemende schoonheid van de Garden of Ireland. Elke self-begeleide wandeltocht kan worden aangepast aan je eigen wensen. Onze steekproef Wicklow Way route is van zuid naar noord (richting Dublin). Daarom, wanneer u klaar bent met uw wandeling door de Wicklow Way u liggen op ongeveer een uur rijden van het centrum van Dublin. Als alternatief kan de tour kan worden gestart in Dublin en eindigen in Tinahely.

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour €595 per person sharing
Single Supplement +€175
Tour Dates 2017 1 January to 15 December
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Arrive in Tinahely
Kom op de luchthaven van Dublin en neem de trein of bus naar Rathdrum. U wordt opgehaald bij het treinstation en vervoerd naar uw eerste accommodatie in het dorp Tinahely. De transporttijd van Dublin naar Rathdrum bedraagt ​​ongeveer een en een half uur.
Day 2 / Tinahely to Moyne
Uw zelfgeleide wandeling van Tinahely naar Moyne brengt u langs rustige bospaden, open berghelling en rustige landwegwegen. Moyne was de geboorteplaats van Edward C. Godwin, die in 1865 de publicatie "New York Nation" oprichtt. Dit gedeelte van de Wicklow Way duurt een aantal fantastische uitzichten over het gebied waar je doorheen bent gegaan en de aangrenzende provincies van Carlow en Wexford . Het passeert ook door een oud Ring Fort of Fairy Fort. Afstand: 14 km / 9 mijl, Ascent: 100 m / 300 ft, Geskatte wandeltijd: 4 uur.
Day 3 / Moyne to Glenmalure
De wandeling van Moyne naar Glenmalure is een lange maar zeer mooie gedeelte van de Wicklow Way. Het pad windt u door bospaden en in twee spectaculaire valleien, de Ow Valley en de Glenmalure Valley. De Ow Valley ligt aan de voet van de grootste berg van Wicklow; Lugnaquillia staat op 925 m. De Glenmalure Valley is Ierland's langste gletsjervallei die zich meer dan 16 km / 10 mijl uitstrekt. Deze rustige vallei zal de perfecte plek zijn om de nacht door te brengen. Afstand: 21 km / 13 miles, Ligging: 230 m, Geskatte wandeltijd: 6 uur.
Day 4 / Glenmalure to Glendalough
De wandelpad neemt u gestaag uit de Glenmalure vallei. Terwijl je beklimt, zal de schoonheid van het omliggende platteland en de beroemde Glenmalure waterval gewoon je adem wegnemen. Het pad loopt over de kant van de Mullacor Mountain en in het dal van Glendalough, "Gleann Dá Locha", de vallei van twee meren. Glendalough is beroemd om zijn klooster nederzetting van de 6e eeuw die u kunt bezoeken. Glendalough is ook een van de meest bezochte sites in Ierland en de schoonheid is simpelweg fascinerend! Vanavond verblijft u in Glendalough of Laragh. Afstand: 14 km / 8 mijl, Aflopend: 450 m, Geschatte wandelafstand: 4 uur.
Day 5 / Rest Day
Vandaag heb je de mogelijkheid om een ​​welverdiende rustdag te genieten. U kunt een korte wandeling maken van de Wicklow Way wandelpad (details worden in uw tourpakket inbegrepen) of bezoek de 6e eeuwse Glendalough Monastic Site en Visitor Center. U krijgt de gelegenheid om te leren over Glendalough met een audiovisueel beeldscherm in het bezoekerscentrum, gevolgd door een rondleiding van de Monastic Settlement. Glendalough "Gleann Dá Locha", wat de vallei van twee meren betekent, is een van de meest bezochte plaatsen in Ierland en de schoonheid is simpelweg fascinerende!
Day 6 / Glendalough to Roundwood
De wandeling van vandaag is kort maar toch lonend, met een fantastisch landschap en afwerking in het hoogste dorp in Ierland, Roundwood op 260 m. U zult ook heel dicht bij ons Footfalls kantoor, dat net buiten het dorp Laragh ligt, passeren. Wij geven u de keuze om uw wandeling uit te breiden door in de uitdagende Scarr Mountain te gaan. Als alternatief kunt u een makkelijke wandeling maken rond een van de Roundwood Reservoirs, die water leveren in een deel van de stad Dublin. Vanavond blijft u in Roundwood, dat het hoogste dorp in Ierland is. Afstand: 12 km / 12 km, Ascent: 250 m / 750 ft, Geskatte wandeltijd: 3,5 uur.
Day 7 / Roundwood to Enniskerry
Je laatste wandelende dag op de Wicklow Way is een van de langste maar is een klassieke wandeling met uitzicht op Lough Dan en Lough Tay. Het was in dit gebied waar veel bekende films werden opgenomen, waaronder Brave Heart, King Arthur, Dancing in Lughnasa en nog veel meer. Dit is ook het oorspronkelijke huis van de Guinness Family en hun verblijf is nog steeds te zien op de top van de vallei. U komt over de kant van Djouce Mountain en langs het Powerscourt Estate, waar u een fantastisch uitzicht over Powerscourt Waterfall, de langste waterval van Ierland, heeft. Je tweede gisteravond wordt doorgebracht in een van de meest charmante dorpen van Wicklow, Enniskerry. Afstand: 18 km / 12 km, Hoogte: 600 m / 1800 ft, Geschatte wandelafstand: 5 uur.
Day 8 / Depart
Na een stevig ontbijt kunt u een busreis van Enniskerry naar Dublin City nemen.

Included

 • 7 nachten Bed and Breakfast.
 • Alle accommodaties zijn voorgeboekt in goedgekeurde door een familie beheerde pensions met alle kamers en-suite.
 • Wicklow Way Kaarten en waterdichte route notities. De Wicklow Way Trail is gelopen en gecontroleerd door Christopher van Footfalls.
 • Details over restaurants en bezienswaardigheden om te bezoeken langs de weg.
 • Bagage transfers dagelijks terwijl u met een klein dagpakket loopt.
 • Alle informatie over treinen of bussen was nodig om te komen tot uw eerste accommodatie en terug aan het eind van de tour.
 • Volledige back-up service, als u het nodig hebt, tijdens onze tour.

Not Included

 • Lunchpakket.
 • Avondmaaltijden.

Testimonials

  Join our Mailing List for latest tours and promotions.