Walking Hiking

Wild Atlantic Way (South West) – Begeleide wandeltocht – 8 dagen

Begeleide wandeltocht – De wilde Atlantische weg (Zuid-West)

Irelands wereldberoemde Wild Atlantic Way rijweg bedraagt ​​2.500km langs de westkust van Ierland van Donegal naar Cork.

Footfalls bieden een acht-daagse wandelvakantie langs deel van de Wild Atlantic Way. Deze populaire wandeltocht brengt u door drie spectaculaire provincies langs het zuidwesten en west van Ierland, Cork, Kerry en Clare.

Officieel begint de Wild Atlantic Way in de stad Kinsale maar we besloten om onze begeleide wandeltocht een beetje verder oost in de historische stad Cobh County Cork te starten. Tussen 1848 en 1950 vertrokken meer dan 6 miljoen volwassenen en kinderen uit Cobh Harbour op zoek naar een beter leven in Amerika. Het was ook van Cobh dat de slechtgezette Titanic in april 1912 zijn laatste portie heeft gemaakt.

Vanaf hier brengt onze wandeling langs de Wild Atlantic Way ons door Kinsale en verder naar het ongerepte Sheepshead Peninsula, waar u van de mooiste landschappen in het zuid- Ten westen van Ierland.

Ons volgende avontuur brengt ons naar het prachtige Beara-schiereiland, waar u de kans krijgt om historische stenen cirkels en ringforten te bezoeken.

Onze wandeltocht brengt ons dan naar de beroemde Skellig Michael. Dit afgelegen eiland was de gekozen bestemming voor een kleine groep monniken die dit hun hermitage ooit tussen de zesde en de achtste eeuw maakten. LET OP, dit deel van de reis is weer toegestaan.

Als onze tour eindigt, zullen we onze tweede laatste dag doorbrengen Het schiereiland Dingle, die officieel erkend wordt als de vesting van de Ierse taal en cultuur.

De laatste dag op onze Wild Atlantic Guided Walking Tour brengt ons naar County Clare en de Burren regio. Hier bezoeken we de beroemde Cliffs of Moher en Poulnabrone dolmen die uitkomen tussen 4200 voor Christus en 2900 voor Christus.

 

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour €1,125 per person sharing
Saturday to Saturday
Single Supplement +€210
Tour Dates 2017

 

Tour Dates 2017

Saturday 13th May to Saturday 20th May 2017
Saturday 26th August to Saturday 2nd September 2017
Saturday 12th May to Saturday 19th May
Sunday 23rd September to unday 30th September
Tour Grade Easy
Accommodation Family Operated Guesthouses
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Pickup in Dublin
Onze rondleiding begint vanaf 10.00 uur vanaf de luchthaven van Dublin. U wordt ontmoet door onze Footfalls tour gids en vervoerd per bus naar het dorp Cobh in het zuiden van County Cork. Het was van Cobh dat vele honderden duizenden Ierse mannen en vrouwen op hun reis naar Amerika zijn begonnen.
Day 2 / The History of Cobh
'S Morgens nemen we een korte wandeling rond het dorp Cobh voordat we onze gids Michael Martin ontmoeten voor een historische wandeling langs de Titanic Trail. We zullen alles horen over de zieke Titanic en de kleurrijke geschiedenis van Cobh. In de namiddag nemen we een makkelijke 4 km wandeling in Tracton Woods, een korte afstand ten westen van Cobh. Hier zullen we de gelegenheid hebben om te leren over de flora en fauna van dit gebied voordat we naar de stad Bantry gaan waar we overnachten.
Day 3 / Sheep's Head Peninsula
Het hoofd van het schaap is een rustig en ongerept schiereiland dat een van de mooiste landschappen in Ierland heeft. Het eerste deel van de dag ziet ons een prachtige rit naar het uiteinde van het schiereiland, stoppen vele malen terwijl we reizen voor foto's en voor het pure genot van het bewonderen van het prachtige uitzicht. Je bent nooit ver van de Atlantische Oceaan in dit deel van de wereld en onze wandeling voor vandaag is op een lus rond het einde van het schiereiland. Kom in de vakantie stemming met een ontspannende dag van verse zeelucht en foto postkaart uitzicht over de Atlantische zee. Afstand 6 Km, Ascent 210 m. In de namiddag rijden we aan de noordkant van het schiereiland en eindigen onze dag op het schiereiland Beara in het kleine dorpje Allihies waar we overnachten.
Day 4 / Beara Peninsula
Het pad van vandaag brengt ons naar het zuidwestelijke punt van het schiereiland Beara, Dursey Sound. Hier lopen we de zeekliffen naar Garnish pier en strand. Afstand 4 km, 200 m klimmen. In de namiddag leidt de weg ons van het Beara-schiereiland in de richting van Kenmare. We stoppen in Castletownbere, waar we de 3000-jarige Derreenataggart Stone Circle zullen bezoeken. In de kleurrijke stad Kenmare hebben we de tijd om te wandelen en de lokale ambachtelijke winkels te verkennen voordat u langs de Wild Atlantic Way naar Waterville reist voor de nacht.
Day 5 / Skellig Michael or Valentia Island
Vandaag maakt onze reis, het weer het toelaten, ons van Portmagee op een 12 km boottocht naar de beroemde Skellig Michael. Skellig Michael was de gekozen bestemming voor een kleine groep monniken die van de beschaving naar deze afgelegen en ontoegankelijke plaats trok. Sinds de zesde en achtste eeuw werd een klooster op deze rotsachtige steen opgericht. Skellig Michael, samen met de naburige Little Skellig, is internationaal bekend als een van de belangrijkste sites voor het fokken van zeevogels in Ierland. Filmpersoneelsleden van de Star Wars Movie, The Force Awakens, reconstrueerden de 6e-eeuwse kloosterplaats van het eiland Skellig Michael op het rotsachtige hoofdgebied Ceann Sibéal, verder noord als onderdeel van hun film set in 2016. Let op, de kosten van De veerboot naar en van het eiland bedraagt ​​€ 50 per persoon, dit is niet inbegrepen in de tour prijs. Als alternatief kunnen we een reis maken om Valentia Island te bezoeken om de Tetrapod-imprints te zien die naar verwachting afkomstig zijn uit Devonische tijden - ergens tussen 350 en 370 miljoen jaar geleden. Deze site is van internationale betekenis omdat het de belangrijke overgang van het leven van water tot land vertegenwoordigt. We gaan naar Killorglin reizen waar we overnachten.
Day 6 / Dingle Peninsula
Het Dingle-schiereiland 'de mooiste plek ter wereld' (National Geographic) werd door de Trip Advisor uitgeroepen tot de top 100 bestemmingen ter wereld. Onze wandeling brengt ons naar Inch Beach, dat werd gebruikt bij het maken van Ryan's Daughter. Dit is een zeer ontspannende en makkelijke wandeling. Afstand: 8 km. In de namiddag bezoeken we enkele van de beroemde bezienswaardigheden die het schiereiland dotten, waaronder Minard Castle, het Great Blasket Center, een Riasc (vroeg christelijk centrum) en meer. We zullen overnachten in het bruisende stad Tralee.
Day 7 / Cliffs of Moher
Onze volgende halte is bij de beroemde Cliffs of Moher. Dit is een van de meest populaire toeristische attracties van Ierland en is de hoogste zeekliffen in Europa die tot een hoogte van net meer dan 200 meter stijgen. Hier zullen we genieten van een 2 uur lopen naar de kliffen, waaronder een reis naar het bezoekerscentrum en Ó Brian's Tower. Afstand, 7 km, Aflopend 80 m. In de namiddag bezoeken we het beroemde Poulnabrone-graf en doen u een korte wandeling op de kalksteenpaden van het Burrenlandschap. We zullen overnachten in The Burren, County Clare.
Day 8 / Depart
Na nog een stevig Iers ontbijt vertrekken we naar Dublin, omstreeks 1 uur bij de luchthaven van Dublin.

Included

  • Alle accommodaties zijn goedgekeurd en alle kamers hebben een eigen badkamer.
  • Maaltijden omvatten: 7 ontbijt en 6 lunchpakketten.
  • Alle transporten inclusief pick-up en terug naar Dublin Airport.
  • Alle transporten naar en van wandelingen en avonden uit.
  • Begeleide historische rondleiding van Cobh.

Not Included

  • Avondmaaltijden
  • Lunch op dag 1 en dag 8
  • Veerboot voor Skellig Michael

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.